Vakantie Europa | Moderne architectuur in Parijs
15905
post-template-default,single,single-post,postid-15905,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Moderne architectuur in Parijs

Afgelopen zomer heb ik de prachtige stad Parijs bezocht, samen met mijn ouders en broer ben ik spontaan de auto in gestapt en hebben wij samen vijf uur lang in de auto gezeten tot we aankwamen in een van de mooiste steden: Parijs. Het is eerste wat mij direct op viel is de mooie architectuur van de gebouwen, het gaf direct een hele andere sfeer, een andere taal op de borden en winkels, een nieuwe omgeving. Kortom: direct het gevoel dat ik op reis ben!

Na een uur rondgereden te hebben in de stad om de stad te verkennen was het tijd om de auto te parkeren bij het hotel en om in te checken. Een ding dat we nooit zullen vergeten is de chaos in het verkeer. De straten van Parijs zitten vol rijdende auto’s, het is daarom ook erg wennen om in een nieuw gebied te leren rijden met al deze verschillende rijstijlen. Maar goed, gelukkig waren we veilig aangekomen bij het hotel. Eindelijk even de benen strekken en rustig de koffers uitladen. De eerste dag is het altijd lekker rustig aan doen, na 5 uur in de auto gezeten te hebben. Na het hotel verkent te hebben besloten we om de straat op te gaan. Het eerste waar we direct naar toe wilden na langs rijden met de auto is de Champs-Élysées. De beroemde lange straat zat rond de 10 minuten lopen afstand van ons hotel.

Avenue des Champs-Élysées

De straten zijn bij elkaar zo een kleine twee kilometer lang en een van de bekendste straten ter wereld. Door de luxueuze winkels, dure hotels en dure restaurants is dit een van de plekken waar alle rijke mensen op af komen. Oorspronkelijk zat deze plek vol met velden en pleinen waar markt was. In de 17de eeuw werd er besloten om er een lange tuin van te maken die begrensd was met bomen. Deze straten en pleinen zijn uiteindelijk verbonden met elkaar en is tot heden een grote luxe toeristische plek. De panden alleen al zagen er luxurieus uit. Ik voelde mij totaal niet op mijn plek met al dat rijke om mij heen, maar het was heel mooi om te zien. De prijzen zullen je niet verbazen, maar als je als ondernemer een pand wilt huren op de Champs-Élysées ben je al zo een negen ton kwijt per honderd vierkante meter per jaar. Nou, dat zeg al genoeg over het omzet van de bedrijven en hoeveel er hier wordt gespendeerd aan luxurieuze artikelen. Zodra je rijk bent is dit natuurlijk wel de place2be. Maar helaas… ben ik dat niet. Toch zijn er iets verder van de bekende plek een aantal winkels en restaurant die nog wel betaalbaar zijn voor toeristen.

Champs-Elysees

Na de Champs-Élysées zijn we naar misschien wel het bekendste en meest toeristische attractie van Parijs geweest, namelijk de Eiffeltoren. Het iconische beeld van Parijs en Frankrijk.

De Eiffeltoren

De toren is ontworpen door Monsieur Gustave Eiffel en is schept het typische beeld over Parijs, bovenop de Eiffeltoren een adembenemend uitzicht op de stad. De toren bestaat uit drie verdiepingen, waarvan de hoogste 275 meter is. Eenmaal aangekomen op de plek is de drukte het eerste wat opvalt, gigantische rijen met toeristen die graag de Eiffeltoren in willen. Op de eerste verdiepingen van de Eiffel toren zit een restaurant waar heerlijk gegeten kan worden met een uniek uitzicht. Een verdieping hoger heb je een beter uitzicht op de stad, maar op de hoogste verdieping natuurlijk het best, maar deze verdieping is alleen per trap te bezoeken, dus dat is wel een nadeel voor de niet sportieve mensen. In de avond is de toren mooi verlicht met allerlei verlichting, waarbij er op sommige momenten zelfs een ‘lichtshow’ plaatsvindt. De toren is oorspronkelijk neergezet om te dienen als wereldtentoonstelling… Maar de Eiffeltoren bleek uiteindelijk zo waardevol dat het is blijven staan, eigenlijk zou het bouwwerk maar twintig jaar lang bestaan.

Eiffel toren

Twee bezienswaardigheden die je gezien moet hebben na het bezoeken van Parijs. Persoonlijk vind ik de architectuur in de stad bijzonder en de hele vibe die het mij meegeeft. Grote trekpleisters als bovenstaand maken een stad compleet. In een andere blogposts zal ik meer vertellen over mijn trip in de hoofdstad van Frankrijk. Parijs is zeer groot en er valt zoveel te zien dat er nog zoveel over te vertellen valt. Tot de volgende keer!