Vakantie Europa | De straten van Rome
16458
post-template-default,single,single-post,postid-16458,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

De straten van Rome

De stad met grootse historie dat mede bepalend is voor de manier waarop we de dag van vandaag met ze leven op de wereld. Het Romeinse Rijk heeft ruim invloed gehad op de manier hoe we bouwen, denken en oorlog voeren. Het grootste Rijk heeft adembenemende bezienswaardigheden achterlaten tot de dag van vandaag. Met gebouwen en voorwerpen die al honderden jaren oud zijn is Rome een van de grote toeristische steden van Europa en geeft het een geheel authentiek gevoel.

Er zijn zoveel noemenswaardige gebouwen, maar de gebouwen die eruit steken zijn de St. Peter’s Basilica di San Pietro met een wonderbaarlijk gebouw en interieur van binnen. Dit is een van de gebouwen de de toerist bezocht MOET hebben. Het bezoeken van het gebouw is gratis, maar daar tegen over staan wel zeer lange wachtrijen dat wel tot twee uur kan duren! Als je aan mij vraagt of dat het waard is? JA ZEKER, 100 procent! Het gebouw werd zo een 500 jaar geleden gebouwd uit de periode van keizer Constantijn de Grote. Vanwege de lange bouwperiode van zo een honderd jaar, hebben diverse ontwerpers aan het gebouw mogen werken, waardoor het gebouw meerdere invalshoeken en versiering bevat. Eenmaal binnen zijn er gigantische kunstwerken te zien op de muren en plafond. Een andere bezienswaardigheid is het bronzen beeld van Petrus. Dit beeld staat onder de vier grote zuilen en grappige is dat er een voet mist van het standbeeld om pelgrims deze massaal hebben gekust. Het is mogelijk om de koepel te beklimmen waar je na exact 555 treden de top bereikt. Als je me vraagt of dit het ook waard is? ZEKER! Mits je fit bent om al deze treden omhoog te bewandelen en houdt in je achterhoofd dat je ook nog te voet naar beneden moet :).  Maar het uitzicht over het gebouw en het plein is uniek en te mooi voor woorden om te beschrijven. In de foto kun je al zien hoe adembenemend het zicht is, laat staan en leef je in om dit met eigen ogen te kunnen zien. Wie wilt dat nou niet?