Vakantie Europa | Barcelona, meer dan een voetbalstad
16662
post-template-default,single,single-post,postid-16662,single-format-standard,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-11.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Barcelona, meer dan een voetbalstad

Zo zo zo… een weekje spenderen in Barcelona. Dat was me nogal wat, maar boi! Wat heb ik genoten van het warme weer, de gezellige mensen en de relaxte sfeer. De zon dat verdwijnt achter de bergen om een avond te spenderen in de levendige stad, waar om de honderd meter weer iets moois te bewonderen valt.

Zoals ik in de titel al heb beschreven is Barcelona veel meer dan een voetbalstad. De meeste toeristen komen ten eerste nogal logisch voor de gigantisch voetbalclub FC Barcelona met de beste speler van de wereld. Maar van de Sagradia Familia, naar Park Güell, Casa Milà, Parc Zoologic en historische museum en ondergronds aquarium is er zoveel te beleven in de stad. De grootste trekpleister is met ruim 3 miljoen bezoekers per jaar de Sagrada Familia en op afstand is dit wonderbaarlijk meesterwerk al te spotten. Van dichtbij geloofde ik mijn eigen ogen niet om te beseffen hoe indrukwekkend het gebouw is. Het nadeel is dat het gebouw nog gerestaureerd word en zodoende wordt het gebouw iets minder aantrekkelijk om naar te kijken. Maar de cijfers denken daar anders over en de lange rijen met mensen die het gebouw willen bezoeken zegt genoeg over de populariteit van de Sagrada Familia.

Precies naast en onder de Sagrada Familia is gemakkelijk de metro te pakken om binnen enkele minuten te verplaatsen van hier naar een indrukwekkend aqua park dichtbij de haven. De haven is mooie plek om met zonsondergang te bewandelen met gezellige restaurantjes, muziek en levendige straatverkopers. Dichtbij zit een indoor winkelcentrum, waardoor het druk en toeristisch is. Voor de jongeren is het mooie aqua park en grote trekpleister en valt het zeeleven van dichtbij te ervaren voor de gehele familie.

Ter voet kan je binnen tien minuten lopen op de drukste straat zijn van Barcelona, namelijk, Ramblas. Het bewandelen van deze brede straat dat vol zit met winkeltjes, zijstraatjes, restaurants en lokale markt is de juiste manier om in contact te komen met lokale mensen en te genieten van het leven Barcelona. Even verder is de boulevard te bewandelen, dat daarnaast dichtbij het strand gelegen ligt. Op het strand worden veel sportieve activiteiten gehouden als volleybal en crossfit. Een hele diverse stad en prachtig uitzicht op de zee.